EKSTRAKTY

Prokit
ul. Świętokrzyska 23
PL-05074 Kazimierów
POLSKA
WNI: 14126003
Tel: +48 22 8491572
www.prokit.pl
propolis




Pobierz specyfikację

 

SPECYFIKACJA JAKOŚCIOWA

symbol: DEP/70/01

ProduktSuchy ekstrakt propolisu 70%
Nazwa surowcaPropolis
RozpuszczalnikEtanol 96% (V/V) Ph.Eur.1317(4100102)
Stosunek surowiec – ekstrakt (DER)1.5 – 2.5 : 1
SkładEkstrakt rodzimy 70%
Krzemionka 30%
Przeznaczeniepółprodukt do produktów spożywczych i żywności
Dane jakościoweKryteria akceptacjiMetoda
Charakterystykakonsystencja: proszek swobodnie sypki; kolor: od żółto-pomarańczowego do brązowego, zapach: aromatyczny, charakterystyczny dla propolisuorganoleptyczna
Testy sitowemin. 75% (m/m) nie przechodzi przez sito o oczkach 100 μmFarmakopeja Europejska 2.9.12
Strata na suszeniunie więcej niż 4.0%(m/m)Ph.Eur.2.8.17
Popiół całkowitymax. 40%(m/m)Ph.Eur.2.4.16
Zawartość flawonoidów wyrażona jako rutozydnie mniej 5%(m/m)PRZ/003/08/2007
Pozostałość etanolunie mniej niż 1%(m/m)Ph.Eur.2.4.24
Czystość mikrobiologiczna
Całkowita liczba mikroorganizmów tlenowych (TAMC)max. 50 000 jtk/g (limit interpretowany jako „czynnik x 5 lub 2” (zgodnie z rozdziałem 5.1.4 lub 5.1.8 FP))FP 2.6.12
Całkowita łączna liczba drożdży/pleśni (TYMC)max. 500 jtk/g (limit interpretowany jako „czynnik x 5 lub 2” (zgodnie z rozdziałem 5.1.4 lub 5.1.8 FP))FP 2.6.12
Escherichia colinieobecna w 1gFP 2.6.31
Salmonellanieobecna w 25gFP 2.6.31
Staphylococcus aureusnieobecna w 1gFP 2.6.13
Opakowaniepodwójna torba polietylenowa i karton; inne opakowania są możliwe na życzenie klienta
Etykietowanienazwa i kod produktu, numer partii, okres minimalnej przydatności, masa netto, masa brutto, tara
Przechowywanieprzechowywany w szczelnie zamkniętym pojemniku, chroniony przed wilgocią i światłem, w temperaturze nie przekraczającej 25°C
Okres ważności18 miesięcy

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *