EKSTRAKTY

Prokit
ul. Świętokrzyska 23
PL-05074 Kazimierów
POLSKA
WNI: 14126003
Tel: +48 22 8491572
www.prokit.pl
propolis



Pobierz specyfikację

SPECYFIKACJA JAKOŚCIOWA

symbol: DEP/BRG/70/01

Produkt Suchy ekstrakt z zielonego propolisu brazylijskiego 70%
Nazwa surowca zielony propolis brazylijski
Postać proszek
Pochodzenie Brazylia
Skład etanolowy ekstrakt z zielonego propolisu brazylijskiego, wodny ekstrakt z zielonego propolisu brazylijskiego, skrobia, dwutlenek krzemu
Warunki przechowywania Przechowywać szczelnie zamknięty w chłodnym i suchym miejscu
Pochodzenie botaniczne Baccharis dracunculifolia
Właściwości organoleptyczne
Smak mocny, gorzki
Kolor żółtawo-zielony proszek
Zapach charakterystyczny
Opakowanie worek nylonowy 5kg

KONTROLA FIZYKOCHEMICZNA

TestSpecyfikacjaWynik
GranulacjaMin. 80% ≤ 80 mesh87%
pH (roztwór wodny 10% w 25°C)3,0 – 8,05,90
Zawartość wodyMax. 8,0%5,60%
Indeks utlenianiaMax. 22 sekundy5 sekund
Masa nasypowa0,60 ± 0,20 g/cm³0,53 g/cm³
FlawonoidyMin. 8,5 g/100g11,5 g/100g
Związki fenoloweMin. 14,0 g/100g16,7 g/100g
Kwas p-kumarowyObecnyZgodne
Kwas cynamonowyObecnyZgodne
Glikol dietylenowyNie wykrytoZgodne
Artepilina CMin 3,5 g/100g4,1 g/100g

TESTY NA OBECNOŚĆ ANTYBIOTYKÓW

TestSpecyfikacjaWynik
ChlorotetracyklinaMax 0,05 mg/kg< 0,05
OksytetracyklinaMax 0,05 mg/kg< 0,05
TetracyklinaMax 0,05 mg/kg< 0,05

TESTY NA METALE CIĘŻKIE

TestSpecyfikacjaWynik
Pb – OłówMax 0,3 mg/kg< 0,050
Hg – RtęćMax 0,1 mg/kg< 0,050
As – ArsenMax 0,3 mg/kg< 0,050
Cd – KadmMax 0,3 mg/kg< 0,050

KONTROLA MIKROBIOLOGICZNA

TestSpecyfikacjaWynik
Całkowita liczba bakteriiMax 3 x 10³ CFU/gNieobecne/g
Ogólna liczba bakterii grupy coliNieobecne/gNieobecne/g
Escherichia coliNieobecne/gNieobecne/g
Staphylococcus aureusNieobecne/gNieobecne/g
Pleśń i drożdżeMax 1 x 10³ CFU/gNieobecne/g
Salmonella sppNieobecne/25gNieobecne/25g

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *