Pyłek pszczeli

ul. Świętokrzyska 23
PL-05074 Kazimierów
Polska
WNI: 14126003
Tel: 22 8491572
www.prokit.pl
SPECYFIKACJA JAKOŚCIOWA

| Nazwa produktu | PYŁEK PSZCZELI (obnóża pyłkowe) |
| Pochodzenie | Polska |
| Warunki przechowywania | temperatura poniżej 18°C, chronić przed wilgocią i bezpośrednim działaniem promieni słonecznych |
| Minimalny okres trwałości | 12 miesięcy (wg PN-R-78893) |
| Barwa | od jasnożółtej do czarnej z przewagąa jasnożółtej i pomarańczowej |
| Smak | słodko kwaśny, swoisty |
| Zapach | charakterystyczny dla obnóży pyłkowych, swoisty |
| Konsystencja | sypka, grudki różnego kształtu o wielkości od 1 do 5 mm |
| zawartość wody | max. 6% (m/m) |
| Cechy dyskwalifikujące wg PN-R-78893 | brak |
| Opakowanie | kartony i worki LDPE z atestem do kontaktu z żywnością po 10kg |