EKSTRAKTY

Prokit
ul. Świętokrzyska 23
PL-05074 Kazimierów
POLSKA
WNI: 14126003
Tel: +48 22 8491572
www.prokit.pl
propolis



Pobierz specyfikację

SPECYFIKACJA JAKOŚCIOWA

symbol: DEP/BRG/20/01

Produkt Suchy ekstrakt z zielonego propolisu brazylijskiego 20%
Nazwa surowca zielony propolis brazylijski
Postać proszek
Pochodzenie Brazylia
Skład ekstrakt z zielonego propolisu, skrobia, dwutlenek krzemu
Warunki przechowywania przechowywać szczelnie zamknięty w chłodnym i suchym miejscu
Pochodzenie botaniczne Baccharis dracunculifolia
Właściwości organoleptyczne
Smak intensywny, charakterystyczny, gorzki
Kolor żółtawo-zielony proszek
Zapach charakterystyczny
Opakowanie worek nylonowy 5kg

KONTROLA FIZYKOCHEMICZNA

TestSpecyfikacjaWynik
GranulacjaMin. 80% ≤ 80 mesh96%
pH (roztwór wodny 10% w 25°C)3,0 – 8,05,25
Zawartość wodyMax. 8,0%4,90%
Indeks utlenianiaMax. 22 sekundy10 sekund
Masa nasypowa0,60 ± 0,20 g/cm³0,820 g/cm³
FlawonoidyMin 8,5 g/100g8,7 g/100g
Związki fenoloweMin. 1,5 g/100g2,5 g/100g
Kwas p-kumarowyObecnyZgodny
Kwas cynamonowyObecnyZgodny
Glikol dietylenowyNie wykrytoZgodny
Artepilina CMin 500 mg/100g1 200 mg /100g

TESTY NA OBECNOŚĆ ANTYBIOTYKÓW

TestSpecyfikacjaWynik
ChlortetracyklinaMax 0,05 mg/kg< 0,05
OksytetracyklinaMax 0,05 mg/kg< 0,05
TetracyklinaMax 0,05 mg/kg< 0,05

TESTY NA METALE CIĘŻKIE

TestSpecyfikacjaWynik
Pb – OłówMax 0,3 mg/kg< 0,050
Hg – RtęćMax 0,1 mg/kg< 0,050
As – ArsenMax 0,3 mg/kg< 0,050
Cd – KadmMax 0,3 mg/kg< 0,050

KONTROLA MIKROBIOLOGICZNA

TestSpecyfikacjaWynik
Całkowita liczba bakteriiMax 3 x 10³ jtk/gNieobecne/g
Ogólna liczba bakterii grupy coliNieobecne/gNieobecne/g
Escherichia coliNieobecne/gNieobecne/g
Staphylococcus aureusNieobecne/gNieobecne/g
Pleśń i drożdżeMax 1 x 10³ jtk/gNieobecne/g
Salmonella sspNieobecne w/25gNieobecne w/25g

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *