EKSTRAKTY

Prokit
ul. Świętokrzyska 23
PL-05074 Kazimierów
POLSKA
WNI: 14126003
Tel: +48 22 8491572
www.prokit.pl
propolis




Pobierz specyfikację

 

SPECYFIKACJA JAKOŚCIOWA

symbol: DEP/40/02

Produkt Suchy ekstrakt propolisu 40%
Nazwa surowca Propolis
Rozpuszczalnik Etanol 96% (V/V) Ph.Eur.1317(4100102)
Stosunek surowiec – ekstrakt (DER) 2.5 : 1
Skład Ekstrakt rodzimy 40%
Guma guar 45%
Dwutlenek krzemu (SiO2) 15%
Przeznaczenie półprodukt do produkcji żywności
Dane jakościowe Kryteria akceptacji Metoda
Charakterystyka konsystencja: sypki proszek; kolor: od żółto-pomarańczowego do brązowego; zapach: aromatyczny, charakterystyczny dla propolisu organoleptyczna
Strata na suszeniu nie więcej niż 8.0%(m/m) Ph.Eur.2.8.17
Popiół całkowity max. 10%(m/m) Ph.Eur.2.4.16
Zawartość flawonoidów jako ekwiwalent katechiny nie mniej niż 10 % (m/m) spektrofotometria / kompleksacja AlCl3
Zawartość związków fenolowych jako ekwiwalent kwasu galusowego nie mniej niz 15 % (m/m) spektrofotometria / reakcja Folin-Ciocalteu
Pozostałość etanolu nie więcej niż 1%(m/m) Ph.Eur.2.4.24
Czystość mikrobiologiczna
Całkowita liczba mikroorganizmów tlenowych (TAMC) max. 50 000 jtk/g (limit interpretowany jako „czynnik x 5 lub 2” (zgodnie z rozdziałem 5.1.4 lub 5.1.8 FP)) FP 2.6.12
Całkowita łączna liczba drożdży/pleśni (TYMC) max. 500 jtk/g (limit interpretowany jako „czynnik x 5 lub 2” (zgodnie z rozdziałem 5.1.4 lub 5.1.8 FP)) FP 2.6.12
Escherichia coli nieobecna w 1g FP 2.6.31
Salmonella nieobecna w 25g FP 2.6.31
Staphylococcus aureus nieobecna w 1g FP 2.6.13
Opakowanie podwójna torba polietylenowa i karton; inne opakowania są możliwe na życzenie klienta
Etykietowanie nazwa i kod produktu, numer partii, okres minimalnej przydatności, masa netto, masa brutto, tara
Przechowywanie przechowywany w szczelnie zamkniętym pojemniku, chroniony przed wilgocią i światłem, w temperaturze nie przekraczającej 25°C
Okres ważności 18 miesięcy

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *